Discussion:
behaviour videoplayer on different workspace
(too old to reply)
Wilko Bartels
2017-10-09 07:07:52 UTC
Permalink
hey there. i did install i3 for the first time 3 days ago. at first try i noticed if i assign mplayer,vlc or mpv(doesnt matter which) to a specific workspace; lets say workspaces 6, and i start a videofile on ws 1 for example the player starts on ws 6 and all is fine.
for a different reason i started all over again with a new config. only to find out that the behaviour now is: player starts on workspace 6 and stops playback after a millisecond and only continues if i switch to that ws; why is that? how do i get the other setting back? i assigned the players now with the focus option BUT that was not needed before and it started the playback in the background without the need to switch there.

greetings

Jason Daigo
Ingo Bürk
2017-10-09 07:12:18 UTC
Permalink
For reference, we already discussed this on the subreddit:
https://www.reddit.com/r/i3wm/comments/74wzal/how_to_avoid_programs_starting_inactive/

One important piece of information to take away here is that you did not
just create a new i3 config, but you deleted your entire home directory,
which removes all caches and configs of all other applications as well.


Regards
Ingo
Post by Wilko Bartels
hey there. i did install i3 for the first time 3 days ago. at first
try i noticed if i assign mplayer,vlc or mpv(doesnt matter which) to a
specific workspace; lets say workspaces 6, and i start a videofile on
ws 1 for example the player starts on ws 6 and all is fine.
for a different reason i started all over again with a new config.
only to find out that the behaviour now is: player starts on workspace
6 and stops playback after a millisecond and only continues if i
switch to that ws; why is that? how do i get the other setting back? i
assigned the players now with the focus option BUT that was not needed
before and it started the playback in the background without the need
to switch there.
greetings
Jason Daigo
Loading...